Αρκετά μακρύς ακόμα ο δρόμος μέχρι τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές (Μάιος 2019), και πάρα πολλές οι διεργασίες και “ζυμώσεις” που ήδη γίνονται, αλλά και που ακόμα θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Στον Δήμο Πύργου, που άλλωστε έχουν ως τώρα εκφράσει πρόθεσης υποψηφιότητας πολλοί αυτοδιοικητικοί, η κατάσταση παρασκηνιακά είναι παρόμοια.

-Ξεχωρίζει πάντως μέσα στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, αυτή που αφορά τις πολύ προχωρημένες επαφές δυο σημαντικών προσώπων.

Ο ένας είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου κι ο άλλος πρόσωπο προερχόμενο από την νυν δημοτική πλειοψηφία και αντίστοιχα νυν δημοτική αρχή.

Εφόσον οι επαφές καταλήξουν θετικά – ήδη όπως προαναφέραμε είναι πολύ προχωρημένες – τότε η σύμπραξη αυτών, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο τους, αλλάζουν πολλές ισορροπίες και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ (ΩΣ ΤΩΡΑ):

-Ο νυν δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιοςΠαρότι ήδη τότε θα είναι δήμαρχος 13 χρόνια (1998 – 2006 και 2014 – 2019), και παρότι θα έχει συμπληρώσει τα 76 χρόνια του (γεννηθείς Φεβρουάριο του 1943), συν την φθορά που έχει υποστεί ειδικά από την θητεία που ήδη διανύει, έχει πάρει όμως απόφαση νέας υποψηφιότητας! Ποντάροντας κυρίως ξανά – όπως πιστεύει – στην πολυδιάσπαση άλλων χώρων και στις πολλές άλλες υποψηφιότητες, κάτι που άλλωστε ήδη του “βγήκε” στις προηγούμενες εκλογές τον Μάιο του 2014. Όπου τελικά εκλέχθηκε ανέλπιστα στην πραγματικότητα, παρά το μόλις 21% του πρώτου γύρου, λόγω του πολύ σκληρού “πολέμου” των άλλων παρατάξεων μεταξύ τους, και των αντισυσπειρώσεων που αυτοί οι “εμφύλιοι” έφεραν στον δεύτερο γύρο…

Οι υποψήφιοι και των προηγούμενων εκλογών,

-Τάκης Αντωνακόπουλος

-Αντώνης Καράμπελας

-Γιάννης Αργυρόπουλος

δηλώνουν σίγουρη υποψηφιότητα και για τις επόμενες εκλογές.

Με προστιθέμενους νέους “μνηστήρες” που θεωρητικά θα …ψαρεύουν κι αυτοί από την ίδια περίπου “δεξαμενή”, να είναι οι

-Λάμπης Αριστειδόπουλος

-Στάθης Καννής

-Επιθυμεί την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος. Υπάρχουν μάλιστα και διασταυρωμένες πλέον πληροφορίες που αναφέρουν πως ήδη μέσα στην τοπική Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη που επιθυμούν να είναι άλλος ο υποψήφιος δήμαρχος που να προέρχεται από τον χώρο (και να μην είναι εκ νέου ο Γαβρίλης Λιατσής). Όπως ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας (και άλλοι). Καθώς και κύκλοι του Επιμελητηρίου αλλά κι ευρύτερα. Οπότε, η πρόθεση νέας υποψηφιότητας Λιατσή ήδη “πριονίζεται” και ουσιαστικά περιορίζεται όλο και περισσότερο!

-Συν την όποια παράταξη πιθανόν κατέβει από τον ΣΥΡΙΖΑ (εκτός και τα κεντρικά αποφασίσουν τελικά στήριξη κάποιας άλλης παράταξης).

-Συν την προσκείμενη παράταξη στο ΚΚΕ

-Συν την πολύ πιθανή νέα κάθοδος στις εκλογές του νυν δημοτικού συμβούλου – και πάντα δραστήριου – Χάρη Μιχαλακόπουλου (που είναι επικεφαλής της νυν παράταξης “Αναγένεσις για τον Πύργο”)

-Συν αν μπορέσει και σχηματιστεί κάποια νέα παράταξη, πέραν όλων των παραπάνω.

Έτσι, το προσεχές διάστημα, με την είσοδο του φθινοπώρου κι έπειτα, θα είναι το πιο κρίσιμο για το ξεκαθάρισμα αυτού του τοπίου… Και βασικά για την οριστικοποίηση όσων ΠΡΑΓΜΑΤΙ θα κατέβουν (καθώς και των ψηφοδελτίων τους).