Στον δήμο Ήλιδας, οδεύει προς διαμόρφωση ο χάρτης ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019.

-Ο νυν δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε στην εφ. «ΠΡΩΤΗ» ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με σκοπό  την ολοκλήρωση των όσων είχαν εξαγγελθεί αρχικά από το συνδυασμό του «Ήλιδα Νέα Μέρα», έχοντας σαν τρίπτυχο ανάπτυξης την Ήλιδα, την περιοχή φράγματος Πηνειού και τη θάλασσα.

Ακόμα ο κ. Χριστοδουλόπουλος  επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του  θα απαρτίζεται από στελέχη όλων των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κόμματα δεν χωρούν στην Τ.Α.».

πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος διετέλεσε επί τέσσερις τετραετίες στο «τιμόνι» του δήμου Ήλιδας, ξεκαθάρισε στην «ΠΡΩΤΗ» ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, βάζοντας μάλιστα «πλώρη» για  ξεκίνημα των προεκλογικών διεργασιών,  εντός  του Σεπτεμβρίου!

Ο συνδυασμός « Ήλιδα-Νέα Εποχή» του κ. Λυμπέρη απαρτίζεται επίσης από πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, ενώ είναι πιθανόν να στελεχωθεί και με άλλα σημαίνοντα πρόσωπα στην περιοχή.

-Όσον αφορά νέο πρόσωπο, αυτό αφορά τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Παναγιώτη Αδρακτά που εκφράζει τη βούλησή του να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ξεκινούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων  στο δήμο Ήλιδας. Αν και το όνομα του πρώην βουλευτή  έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν  για υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας, αυτή τη φορά παρουσιάζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, επιλέγοντας μάλιστα και το όνομα του συνδυασμού του που θα είναι «ΗΛΙΔΑ»!

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι ανοιχτός για κάθε πρόταση και συνεργασία και μάλιστα έκανε γνωστό, ότι το επόμενο διάστημα θα απευθύνει  επιστολή συνεργασίας σε όλα τα κόμματα, έχοντας με τη σειρά του σαν σύνθημα ««το πρόβλημα δεν έχει χρώμα».

Στο μεταξύ κι ενώ οι τρεις προαναφερόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ήλιδας, το αντίθετο  συμβαίνει με τον κ. Νίκο Διαμαντόπουλο, ο οποίος ήλθε τρίτος στις εκλογές του 2014 με το συνδυασμό «Ανεξαρτησία».

Συνεπής στα όσα είχε πει τότε, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει ότι δεν θα συμμετέχει εκ νέου ως υποψήφιος στις εκλογές, υπογραμμίζοντας «η λογική μου ήταν να καταθέσουμε μαζί με τη γενιά μου κάποια θεσμικά πράγματα  και όχι να γίνω επαγγελματίας πολιτικός»!

-Ακόμα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας, εξήγησε ότι για το ζήτημα του υποψηφίου δημάρχου θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος (ΚΚΕ), δηλώνοντας ωστόσο ο ίδιος «παρών» στο να συνεχίσει ως επικεφαλής του συνδυασμού.

-Κοντά στα παραπάνω πρόσωπα, ως  υποψήφιοι για το  δημαρχιακό θώκο στο δήμο Ήλιδας  ακούγονται τα ονόματα του πρώην δημάρχου Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη της πλειοψηφίας κ. Χρήστου Φωτόπουλου (αναφέρεται και ως υποψήφιος στην Περιφέρεια).

-Επίσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει  το πρόσωπο που θα υποστηριχτεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά τη συνεδρίαση των αρμοδίων  οργάνων του κόμματος.

-Ακόμα: Ένα όνομα που ακούστηκε ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Ήλιδας είναι αυτό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρήστου Παναγόπουλου. Ο ίδιος πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση που να επιβεβαιώνει την πρόθεσή του.

-Ερωτηματικό προκαλεί το τι θα κάνει ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας, Δημήτρης Κράλλης, η δυναμική εμφάνιση του οποίου σχετικά με τον Χελωνίτη Κόλπο μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για έναν άνθρωπο με έντονο πολιτικό κριτήριο!

Δηλώσεις για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ήλιδας

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήμαρχος Ήλιδας

«Προφανώς θα είμαι και πάλι υποψήφιος, διότι  θέλω να τελειώσουμε το όραμά μας, γιατί μία θητεία δεν επαρκεί  ούτε να ξεκινήσεις ένα έργο, από την ημέρα που θα το σκεφτείς μέχρι να το χρηματοδοτήσεις,  περνάει μία τετραετία. Επομένως σκοπός μας είναι  τουλάχιστον να φτιάξουμε αυτά τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί και που έχουμε εξαγγείλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Γι’ αυτούς τους λόγους θέλω να ξανασχοληθώ και θα είμαι πάλι υποψήφιος. Είχαμε καθυστέρηση τουλάχιστον ένα χρόνο με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, την αλλαγή του νόμου  μέχρι να βγουν τα Π.Δ. και  πως γίνονται οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί.  Ο συνδυασμός μας θα είναι πάλι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία κόμματα δεν χωρούν. Γι’ αυτό το λόγο απαρτίζεται από όλες τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου και έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε. Ποτέ δεν ξεχωρίσαμε μέσα στην παράταξη τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει ο καθένας και έτσι θα συνεχίσουμε και στην καινούργια μας προεκλογική περίοδο και  δημοτική αρχή. Επίσης δεν έχουμε πρόβλημα με τους  υποψηφίους, όσο πιο πολλοί είναι τόσο πιο καλά, ενώ   καθένας είναι ελεύθερος να σκεφτεί και να αποφασίσει.  Κάποιοι ωστόσο αρέσκονται να ακούγεται το όνομά τους. Το τρίπολο, ανάδειξη της Ήλιδας, με τους ομογενείς από Κύπρο και Αμερική που έχουν αγοράσει 200 στρ και θέλουν να φτιάξουν το Μνημείο των Αθανάτων, τα έργα που προγραμματίζονται για την περιοχή του φράγματος Πηνειού καθώς και  η  θάλασσα, αποτελεί τη δική μας βάση για την ανάπτυξη».

Γιάννης Λυμπέρης, πρ. δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης

«Το ότι θα κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος  είναι κάτι που έχει τελειώσει, αν και δεν το έχω δηλώσει δημοσίως. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας δεν το έχει δηλώσει. Σε συνέντευξη που θα δώσω θα αναφερθώ σχετικά με την υποψηφιότητά μου. Εφόσον  περάσει ο Αύγουστος, μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε  τις σχετικές προεκλογικές ενέργειες. Όσον αφορά τα πρόσωπα που ακούγονται είναι τα ίδια και δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν  και κάποιοι άλλοι, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον   προκειμένου να είναι  υποψήφιοι».

Παν. Αδρακτάς, πρ. βουλευτής Ηλείας

«Εκτιμώ ότι υπάρχουν  κενά και  ένα παλαιωμένο προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση , με αποτέλεσμα να έχει καθηλωθεί  η ανάπτυξη του δήμου σε απαράδεκτα επίπεδα,  για τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο δήμος. Πάνω από κόμματα, συνθήματα και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, αισθάνομαι την ανάγκη ενωτικά με όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις και στην Τ.Α. να δώσω τη μάχη . Είμαι ανοιχτός για κάθε πρόταση και συνεργασία και μάλιστα θα απευθύνω επιστολή συνεργασίας σε όλα τα κόμματα.  Το πλάνο είναι αυτό και θα αναμένω όποιο κόμμα θελήσει να με στηρίξει. Αυτό θα δώσει τη πολυφωνία που επιζητώ. Η αυτοδιοίκηση για μένα δεν πρέπει να έχει χρώμα και το σύνθημά θα είναι «το δικό μου το κόμμα το λένε ΗΛΙΔΑ και το δεύτερο μεγάλο σύνθημα είναι «το πρόβλημα δεν έχει χρώμα», αλλά   ταλαιπωρεί το ίδιο όλους τους πολίτες όπου και αν πιστέψουν. Η έλλειψη υποδομών ταλαιπωρεί το ίδιο όλους τους ανθρώπους , γι’ αυτό και επιζητώ τη συνεργασία όλων. Εκτιμώ ότι οι κοινωνίες είναι ώριμες και  δεν χρειάζεται να τις κινητοποιούμε ένα χρόνο πριν  τις εκλογές και ότι θα πρέπει να επηρεαστούν με διάφορους πιεστικούς τρόπους επικοινωνίας,  όπως γινόταν στο παρελθόν».

Νίκος Διαμαντόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξαρτησία»

«Εγώ δεν θα συμμετέχω  στις προσεχείς εκλογές, είναι οριστικό και το είχα πει ήδη από τις εκλογές του 2014 ότι εγώ καταβαίνω για μια φορά. Παρά το ότι λάβαμε την τρίτη θέση, ισχύει αυτό που είχα πει ότι θα κατέβω μόνο για μία φορά με την έκφραση της γενιάς μου. Η λογική μου ήταν να καταθέσουμε μαζί με τη γενιά μου κάποια πράγματα  θεσμικά και όχι να γίνω επαγγελματίας πολιτικός.  Είδα αυτά που περίμενα  αλλά για να είμαστε ειλικρινείς  πιστεύω ότι δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται, με την έννοια ότι θέλει να είναι ειλικρινής και να εκφράζει μια ηθική στο χώρο κ.ο.κ. Ικανοποιημένος δεν έμεινα αλλά ούτε και απογοητευμένος όσον αφορά το επίπεδο της πολιτικής. Αυτό που περίμενα αυτό βρήκα!».

Άγγελος Κολόσακας, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να αποφασίσουν, διότι εμείς δεν κατεβαίνουμε για να ικανοποιήσουμε προσωπικές μας φιλοδοξίες.  Όποιον τάξει το κόμμα να είναι επικεφαλής, θα είναι.  Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε κουβεντιάσει. Δεν έχω λόγο όμως να πω ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος και να αρνηθώ».

-Με πληροφορίες και από Εφ. “Πρώτη”