Σωροί από σκουπίδια συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά σημεία περιφερειακά του Πύργου, όπως και στα δημοτικά διαμερίσματα, με την αποκομιδή να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς σε διάφορες μέρες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Οι εικόνες με τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων, φέρνουν στη μνήμη των διερχόμενων τα απορρίμματα που υπήρχαν για μια ολόκληρη τριετία (!!!) 2013-2016, τα οποία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες  αποτελούσαν πραγματικό εφιάλτη…

Το συγκεκριμένο γεγονός εξάλλου δεν περνάει απαρατήρητο από κατοίκους και φορείς άλλων δήμων του Νομού, που περνούν από σημεία και απορούν για τη συσσώρευση των σκουπιδιών…

-Να αναφερθεί πάντως ότι εκ μέρους του δήμου Πύργου, επισημαίνεται ότι οι μηχανικές βλάβες που έχουν προκληθεί στα απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου, έχουν σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσχέρειες στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα οχήματα στην καθαριότητα του δήμου βρίσκονται ακινητοποιημένα σε συνεργεία, αφού λόγω παλαιότητας παρουσίασαν διάφορες βλάβες.

«Προσπαθούμε με διάφορα άλλα μηχανήματα να μαζέψουμε κάποιες εστίες απορριμμάτων. Η κατάσταση όμως δεν είναι τόσο άσχημη, αν αναλογιστούμε ότι λόγω περιόδου τριπλασιάστηκε ο πληθυσμός στην περιοχή και συγχρόνως είχαμε και τη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας. Από την ερχόμενη εβδομάδα ευελπιστώ ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νάκος Ζουμπάκης (σε δήλωση του στην εφ. Πρώτη).

ΓΙΑΤΙ όμως δεν παίρνει ο δήμος νέα απορριμματοφόρα, αφού υπάρχουν οι ανάγκες, δεν δίνεται καμιά απάντηση!!!