Με την στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Υπάρχουν μάλιστα και διασταυρωμένες πλέον πληροφορίες που αναφέρουν πως ήδη μέσα στην τοπική Νέα Δημοκρατία υπάρχουν στελέχη που επιθυμούν να είναι άλλος ο υποψήφιος δήμαρχος που να προέρχεται από τον χώρο (και να μην είναι εκ νέου ο Γαβρίλης Λιατσής). Όπως ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας (και άλλοι). Καθώς και κύκλοι του Επιμελητηρίου αλλά κι ευρύτερα.

Ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Νικολούτσος που είναι δύο φορές εκλεγμένος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ηλείας, έχει διατελέσει παλιότερα αντιδήμαρχος και πρόεδρος στην ΔΕΥΑΠ. Είχε επιχειρήσει και παλιότερα κάθοδο, που όμως τότε δεν προέκυψε.

-Τον Μάρτιο του 2010 κι ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, ο Κ. Νικολούτσος που ήδη έκανε κινήσεις συγκρότησης ψηφοδελτίου, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πύργου (που ήταν σε εκείνη τη θητεία ’06 – ’10) αφού είχε εκλεγεί με την παράταξη «Σύγχρονος Πύργος», ωστόσο επειδή είχε εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, έκρινε ηθικά επιβεβλημένο να παραιτηθεί και όχι να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τη μείζονα μειοψηφία (όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά). Τη θέση του μάλιστα τότε για το διάστημα που απέμενε πήρε ως επιλαχών ο – αδικοχαμένος δολοφονηθείς αργότερα – Διον. Μπελόκας από το Λαμπέτι.

Τελικά τότε, και μετά από ένα …παράξενο καλοκαίρι διαφόρων μεγάλων παρασκηνίων, ο Γαβρίλης Λιατσής επέμεινε να ξαναβάλει αυτός με την παράταξη. Οπότε δεν υπήρξε περιθώριο για τον Κ. Νικολούτσο.

Και μετά από μια εκλογή μεταξύ μόνο τεσσάρων υποψηφίων (Παρασκευόπουλος, Λιατσής, Γιάνναρος, Σεφερλής) με την πιο υποτονική δημοτική προεκλογική περίοδο όλων των εποχών στον Πύργο – με απολύτως καμιά σχέση, ούτε με πιο πριν, ούτε με πιο μετά – ο Μάκης πήρε τη δεύτερη θητεία του κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 52,5%…

-Στις επόμενες του 2014 (και πιο πρόσφατες), ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας “φλέρταρε” για λίγο ξανά με την ιδέα της υποψηφιότητας, αλλά τελικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές του τότε Μαίου ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, και θα συνεχίσει στη θέση του στο Επιμελητήριο.

Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας μελλοντικά, δηλώνοντας τότε ότι «εκ των πραγμάτων μπορεί να είμαι από αυτούς που κάποια στιγμή θα ασχοληθούν στα κοινά».

-Η απόφασή του για τώρα προχωράει, αφού ήδη σχηματίζει αρχικό πυρήνα στελεχών και ετοιμάζεται ο σχηματισμός του ψηφοδελτίου!

  • Η “σύγκρουση” με Γ. Λιατσή

Ο νυν δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που κινείται σε παρόμοιους χώρους, μετά και την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των προσεχών Δημοτικών (και Περιφερειακών) εκλογών, για τον Μάιο του νέου έτους 2019, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που μεταδόθηκαν σε προηγούμενο ρεπορτάζ, έχει πάρει την απόφαση να είναι ξανά υποψήφιος.

Παρότι ήδη τότε θα είναι δήμαρχος 13 χρόνια (1998 – 2006 και 2014 – 2019), και παρότι θα έχει συμπληρώσει τα 76 χρόνια του (γεννηθείς Φεβρουάριο του 1943), συν την φθορά που έχει υποστεί ειδικά από την θητεία που ήδη διανύει, έχει πάρει όμως την παραπάνω απόφαση νέας υποψηφιότητας!

Θέλει να λειτουργήσει με “κορμό” τους όποιους ήδη υπάρχοντες συμβούλους του συνδυασμού «Σύγχρονος Πύργος», αλλά και κάποια νέα άτομα. Ποντάροντας στην ενεργοποίηση εκλογικού μηχανισμού κι από άλλους συνεργάτες του (δημότες), αλλά κυρίως ποντάροντας ξανά – όπως πιστεύει – στην πολυδιάσπαση άλλων χώρων και στις πολλές άλλες υποψηφιότητες, κάτι που άλλωστε ήδη του “βγήκε” στις προηγούμενες εκλογές τον Μάιο του 2014.

Άλλωστε, ήδη οι υποψήφιοι και των προηγούμενων εκλογών, Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, δηλώνουν σίγουρη υποψηφιότητα και για τις επόμενες εκλογές, με προστιθέμενους νέους “μνηστήρες” που θεωρητικά θα …ψαρεύουν κι αυτοί από την ίδια περίπου “δεξαμενή”, να είναι οι Λάμπης Αριστειδόπουλος, Στάθης Καννής.

Συν την όποια παράταξη κατέβει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν πράγματι κατέβουν και όλοι οι παραπάνω (μέχρι τώρα ο απόλυτα σίγουρος είναι ο Τάκης Αντωνακόπουλος, κι ακολουθούν είτε με πολλές, είτε με λιγότερες από πολλές, πιθανότητες να κατέβουν και οι υπόλοιποι αυτοί συνδυασμοί), εφόσον “σφαχτούν” ΜΟΝΟ μεταξύ τους σε όλη την προεκλογική περίοδο όπως έγινε στις προηγούμενες, τότε πράγματι αυξάνουν και τις όποιες πιθανότητες στις ανάλογες σκέψεις του νυν δημάρχου… Αφού αυτός παίρνοντας ένα μικρό ποσοστό του σχεδόν 21% στον πρώτο γύρο, οι αντισυσπειρώσεις που δημιούργησαν οι άλλοι «εμφύλιοι πόλεμοι” τον οδήγησαν ανέλπιστα ξανά στη δημαρχία. Παρότι είχαν μεσολαβήσει κι οι ήττες στις εκλογές του 2006 και του 2010.

Μόνη περίπτωση – που ακόμα δεν φαίνεται να την περιμένει με τα δικά του τωρινά δεδομένα – πλέον να κάνει πίσω, είναι να διαπιστώσει τους επόμενους μήνες ότι έχει υποστεί μεγάλη φθορά (και μη αναπληρώσιμη πλέον).

Π.χ., όπως ουσιαστικά είχε συμβεί με τον προηγούμενο δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο (2006-2014), που: στις αρχές της δεύτερης τετραετίας είχε επαναλάβει, και προς τους συμβούλους του, ότι δεν θα βάλει για τρίτη θητεία, μετά …γλυκάθηκε και ανακοίνωσε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2014 ότι θα ξαναβάλει κι έπειτα να αναγκαστεί στο τέλος Μαρτίου 2014 να κάνει πίσω, λόγω των ήδη πολύ μεγάλων διαρροών από την εναπομείνασα φθίνουσα παράταξη του…

Σε όλα τα παραπάνω, “δένει” πλέον και η προωθούμενη υποψηφιότητα Κ. Νικολούτσου. Αφού δεν υπάρχει καμιά θεωρητική προυπόθεση να κατέβουν και οι δυο!

Έτσι, το προσεχές διάστημα, με την είσοδο του φθινοπώρου κι έπειτα, θα είναι κρίσιμο για το ξεκαθάρισμα αυτού του τοπίου…