Μετά τη συνεδρίαση της το βράδυ της Τετάρτης η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ προχώρησε την Παρασκευή 8/6 στην έκδοση της απόφασης της για την ένσταση – καταγγελία του ΠΑΟ Κακοβάτου σε βάρος του Κεραυνού Χειμαδιού.

Όπου συγκεκριμένα, στο ματς της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου Β’ Ηλείας Βρίνα – Χειμαδιό (4-0), χρησιμοποιήθηκε από τη δεύτερη ομάδα, παίκτης που είχε συμπληρώσει αριθμό κίτρινων καρτών, ο Νικ. Μπουλούμπασης, που στο ποινολόγιο που εκδόθηκε την Παρασκευή 25/5 είναι καταχωρημένος να έχει συμπληρώσει στο προηγούμενο ματς (της 8ης μέρας), 10 κίτρινες κάρτες. Που τιμωρούνται με δυο αγωνιστικές.

Έτσι ο ΠΑΟ Κακοβάτου, που μετέχει στη διαδικασία κι έχει βέβαια βαθμολογικό κι αγωνιστικό συμφέρον, όπως έχει δικαίωμα από τον ΚΑΠ προέβη σε σχετική καταγγελία.

Με βάση τον ΚΑΠ η αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή (και για τέτοια περίπτωση συμπλήρωσης καρτών) τιμωρείται εκτός από τον μηδενισμό στο ματς που έπαιξε, και με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τη βαθμολογία, πράγμα που έγινε με βάση την απόφαση της Π.Ε./ΕΠΣΗ.

Έτσι αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον Κεραυνό Χειμαδιού αφού η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη, και έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 14 βαθμούς! Στην οποία υπερισχύει από τα μεταξύ τους ματς (στα πλέι οφ) ο ΠΑΟ Κακοβάτου και παίρνει έτσι αυτός την τρίτη προνομιούχο θέση ανόδου!

Ακολουθώντας τον Κεραυνό Βρίνας και τον Εθνικό Γερακίου, στην Α2 Κατηγορία.

Αντίθετα ο Κεραυνός Χειμαδιού, τερματίζει στην 4η θσεη της βαθμολογίας και ως πρωτος πλέον επιλαχών, θα περιμένει μήπως και δεν δηλώσει συμμετοχή κάποια από τις ομάδες της Α2, έτσι ώστε να πάρει τη θέση της!

Η Βαθμολογία (σε 10 αγώνες) – τελική

Κεραυνός Βρίνας 26   26-9

Εθνικός Γερακίου 24   17-19

ΠΑΟ Κακοβάτου  14   17-18

——————————————

Κεραυνός Χειμαδιού  14   21-18

Άφοβος Βροχίτσας    14   15-16

Ίφιτος Καλυβίων          8   13-29

* Οι ομάδες ξεκίνησαν με τους εξής βαθμούς: Κεραυνός Βρίνας 7, Εθνικός Γερακίου 7, Κεραυνός Χειμαδιού 3, Άφοβος Βροχίτσας 3, ΠΑΟ Κακοβάτου 0, Ίφιτος Καλυβίων 0.

* Ανεβαίνουν στην Α2 Κατηγορία οι τρεις πρώτες ομάδες.

* Ο Κεραυνός Χειμαδιού έχει – 3 βαθμούς.